Przystawka z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • polędwica wieprzowa

    8 plasterków ( sopocka)
  • jajko

    1 szt
  • ser feta

    3-5 dag
  • ser żółty

    2 plasterki
  • oliwki nadziewane papryką

    8 szt
  • pomidory cherry

    4 szt
  • przyprawy

    2 łyżeczki ( bałkańska)
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
Ciasto wyjąć z lodówki, pozostawić w temp pokojowej przez 1 godzinę. Następnie pokroić na 16 prostokątów. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Krok 2 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przyprawą bałkańską.
Krok 3 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
Na cieście ułożyć wędlinę, pokrojone pomidorki, oliwki i ser feta.
Krok 4 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
Na wierzchu ułożyć pokrojone plasterki żółtego sera.
Krok 5 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na rumiano, około 12-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 26.06.2017 23:03
Smaczny przepis
Motorek 26.06.2017 22:47
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat