Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z ciasta francuskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
polędwica wieprzowa 8 plasterków ( sopocka)
jajko 1 szt
ser feta 3-5 dag
ser żółty 2 plasterki
oliwki nadziewane papryką 8 szt
pomidory cherry 4 szt
przyprawy 2 łyżeczki ( bałkańska)
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto wyjąć z lodówki, pozostawić w temp pokojowej przez 1 godzinę. Następnie pokroić na 16 prostokątów. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Krok 1 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
2
Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać przyprawą bałkańską.
Krok 2 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
3
Na cieście ułożyć wędlinę, pokrojone pomidorki, oliwki i ser feta.
Krok 3 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
4
Na wierzchu ułożyć pokrojone plasterki żółtego sera.
Krok 4 - Przystawka z ciasta francuskiego foto
5
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na rumiano, około 12-15 minut.
Krok 5 - Przystawka z ciasta francuskiego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 26.06.2017 23:03
Smaczny przepis
Motorek 26.06.2017 22:47
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak