Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 400 g
serek topiony 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z kurczaka

Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 400 g pieczarek
- 2 serki topione śmietankowe
- 3 cebule
- 500g śmietany 30%
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- przyprawa uniwersalna typu Vegeta
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:
Piersi umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Cebule obrać i zeszklić na osobnej patelni. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Smażyć je do momentu, aż się zrumienią. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i przełożyć do większego garnka. Dodać serki topione i koperek, dusić pod przykryciem około 15 min. Na końcu wlać śmietanę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i .

Podawać z pieczywem na ciepło lub na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 01.02.2014 22:12
Nigdy nie próbowałam. Ciekawe jak smakuje ta potrawa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak