Przysmak z czereśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    600 g,
  • przyprawy

    goździki 3 szt,
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    szczypta,
  • cukier

    2 łyżki,
  • mąka

    1 łyżka,
  • śmietana 30%

    1/2 szkl,
  • groszek ptysiowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie oczyścić , umyć poodrywać ogonki.
Następnie usunąć pestki.
Wodę zagotował razem z goździkami,cynamonem i cukrem.
Dodać czereśnie,gotować około 10 minut.
Po tym czasie przecedzić i zagotować ponownie.
Mąkę wymieszać w małej ilości zimnej wody i zagęścić zupę.
Zupę wystudzić włożyć do lodówki do schłodzenia.na 2 -3 godziny.

Podawać z śmietaną oraz groszkiem ptysiowy.
Ozdobić kawałkami czereśni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 06:52
Dziękuję;)
gusia1000 25.06.2017 00:46
Dobry przysmak.
Patrycja33 25.06.2017 00:06
super propozycja:)
Motorek 24.06.2017 22:33
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat