Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak w paski

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2
galaretka truskawkowa 2
galaretka malinowa 2
puszka mleka niesłodzonego sko
galaretka pomarańczowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak w paski

Wszystkie galaretki rozpuścić oddzielnie w połowie wody w stosunku do tego co w przepisie.Dobrze schłodzone mleko ubij w dużym naczyniu na pianę, podziel na 4 części . Każda częśc mleka wymieszaj z połową każdej galaretki . Do prostokątnej formy wylewaj kolejno warstwy galaretki i warstwy galaretki z mlekiem.Po wylaniu każdej warstwy wstawiamy do lodówki do stężenia. Po wylaniu ostatniej warstwy całośc wstawiamy do całkowitego stężenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 19.02.2013 08:12
fajna tęcza wyjdzie, bardzo oryginalny przepis :)
babcia
babcia 11.02.2013 14:51
fajny
Joanna108
Joanna108 06.02.2011 21:24
Fajne i kolorowe, choć wymaga czasu.
Beata73 20.10.2010 13:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak