Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przetwory zimowe-seler i jabłko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler nać 1 sztuka
oliwa 2-3 łyżki
bazylia 7 listków
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jabłko 2 sztuki
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Przetwory zimowe-seler i jabłko

Warzywa oraz owoce dokładnie umyłam,obrałam i pokroiłam na drobno.( z jabłek usunęłam gniazdo nasienne). Na głęboką patelnię wlałam oliwę z oliwek. Gdy się rozgrzała to dorzuciłam rozrywaną na strzępy w między czasie szałwię oraz obrany i posiekany ząb czosnku. Przemieszałam i dorzuciłam jabłka wraz z selerem.Całość zalałam winem.Gotowałam pod przykryciem aż wszystko zmiękło.Na sam koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Podawałam od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak