Przepyszne kokosanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    250 g
  • cukier

    250 g
  • białko

    4 szt
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie stale mieszając dodajemy powoli cukier i wiórki kokosowe. Blachę wykładamy folię aluminiową i smarujemy masłem (blachę można również wyłożyć pergaminem). Z masy formujemy małe stożki i kładziemy na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut (do momentu aż kokosanki się zrumienią).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat