Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na zupe karmelową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

danonek
kakao
cukier
masło
mleko
cukier wanilinowy
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na zupe karmelową

roztopić masło w garnku na małym ogniu wsypać 5 łyżek stołowych cukru
przykryć pokrywką i gotowaci na dużym ogniu przez około 5 minut kiedy masło z cukrem się skarmelizuje wlać jedną łyżkę soku z cytryny dokładnie pomieszać i wlaci pół szklanki mleka wsypać dwie łyżki kakao i cały danonek pomieszać dodać cukier waniliowy do miski dać kolejny danonek i na to dać naszą zupe karmelową





i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 27.01.2014 15:13
brak ilości masła a całość jakoś mnie nie przekonuje, szczególnie jako zupa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak