Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na pieczoną golonkę z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 3 sztuki
czosnek 5 ząbków
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na pieczoną golonkę z indyka

Golonki myjemy, osuszamy.

W misce mieszamy ze sobą wszystkie podane składniki ( poza golonkami ).

Powstałą marynatą nacieramy mięsa i wkładamy do lodówki na całą noc.

Następnego dnia golonki razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy pół szklanki wody i wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.

Pieczemy przez 1,5 godziny (godzinę pod przykryciem, resztę czasu bez przykrycia, aby miały szansę się przypiec).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.09.2016 13:43
smaczne mięsko
justynkag 05.09.2016 11:37
Pięknie przypieczona. Aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak