Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na cukier waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

laska wanilii 1 laska
cukier drobny 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na cukier waniliowy

Drobny cukier przesypujemy do małego szczelnego słoiczka.
Laskę wanilii rozkrawamy na pół i wyskrobujemy ziarenka ze środka.
Dodajemy ziarenka do cukru i mieszamy. Resztę wanilii kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy również do słoika. Wszystko mieszamy i zamykamy słoik.
Cukier można używać po ok 1-2 tygodniach. W międzyczasie można potrząsnąć słoikiem.

W końcu możemy używać oryginalnego, dobrego cukru waniliowego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.06.2013 21:48
zgadzam się z anonimem - cukier pachnący, ale nie zaromatyzuje ciasta czy deseru bo za mało w nim wanilii
21.06.2013 19:48
jedna laseczka waniliowa na pół kilo cukru??? jak można to nazwać oryginalnym, a tym bardziej dobrym cukrem waniliowym? cukier może i będzie pachniał, ale żadnej potrawie aromatu nie doda. trzeba dać więcej wanili!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak