Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla

Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • antrykot wołowy

    2x250 g

Marynata

  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat

    1 opakowanie
  • przyprawa do ziemniaków

  • ziemniaki

    8 szt.

Dip

  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • ketchup łagodny

    6 łyżek
  • woda

    2 łyżki
  • kolendra

  • papryka marynowana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla foto
Składniki marynaty: olej rzepakowy, musztarda rosyjska (1 łyżka), przyprawa do steku, wszystko mieszamy, nacieramy mięso i odstawiamy na minimum godzinę.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla foto
Ziemniaki pokroić na połówki, skropić olejem rzepakowym zmieszanym z przyprawą do ziemniaków . Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika (funkcja grill) na 20 minut w 180°C .
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla foto
Antrykot grillować na rozgrzanym grillu lub patelni ryflowanej do grillowania 5-8 minut, w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia mięsa.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla foto
Wszystkie składniki sosu : dip barbecue, woda, ketchup, świeżo siekana kolendra, pokrojona papryka konserwowa (opcjonalnie) wymieszać i odstawić do lodówki.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 60: Antrykot wołowy z ziemniakami z grilla foto
Mięso podawać z ziemniakami i Dip Barbecue.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia7

23.05.2015 11:44
konkretne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat