Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepier z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1 kg
cukier 10 dkg
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Przepier z czarnego bzu

Dojrzałe owoce czarnego bzu umyć, oberwać same jagody. Na dno naczynia wlać wodę, włożyć owoce i pod przykryciem doprowadzić do wrzenia. Rozgotowane owoce zmiksować. Przecier osłodzić do smaku, rozlać do słoików , pasteryzować 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak