Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z biszkopcikami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mleko 3 szkl.
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1 szt.
cukier 4 łyż.
biszkopciki 1 opak.
czekolada biała 100 g
czekolada gorzka 100 g
kawa 1 (z cukrem)

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z biszkopcikami

Biszkopt przekrawam na połowę. Każdy blat biszkoptu nasączam dokładnie zimną, posłodzoną kawą. W połowie szklanki zimnego mleka rozrabiam proszek budyniowy z cukrem, resztę mleka doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową, mieszam i gotuję na niewielkim ogniu aż całość zgęstnieje. Miękkie masło ucieram na puszystą masę, dodaję po łyżce zimny, ugotowany budyń i dalej ucieram. Na nasączony biszkopt wykładam 1/4 kremu, na to układam biszkopciki, zakrywam 1/2 kremu i przykrywam drugim blatem. Wierzch smaruję pozostałym kremem. Dekoruję czekoladą. Wstawiam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.10.2012 21:56
cudowny
Inal 08.10.2012 15:55
Mmmm.. wygląda smakowicie i wydaję się .. wysoki! :) a takie ciacha lubię.
Iwona56 08.10.2012 14:53
wygląda świetnie
iziona 08.10.2012 14:21
Śliczne i pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak