Przekładaniec Mięsno Warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • marchewka

    4
  • seler

    Połówka
  • ziemniaki

    750g
  • por

    1
  • natka pietruszki

    1
  • oliwa

    3 Łyżki
  • kapusta włoska

    1 średnia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę, marchew, seler i ziemniaki obrać, seler oczyścić. Cebulę i por pokroić w krążki, ziemniaki w kostkę. Liście pietruszki oskubać. Kapustę podzielić na ćwiartki i pokroić w paski, usunąć głąb.

Oliwę wlać do garnka. Mięso, warzywa, ziemniaki i natkę pietruszki układać warstwowo. Każdą warstwę doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.

Dolać bulion, gotować 80 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 10.06.2011 16:15
może bym i spróbowała
szajba2 07.06.2011 17:13
fajnie przełożone
kielcok1 16.05.2011 16:53
niezły przekładaniec
marenka 27.09.2010 16:16
Super
buksiak12 25.08.2010 15:27
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 10:00
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:32
warto wypróbować
Monika192 04.07.2010 15:46
Ciekawy przepis
iwa643 28.05.2010 07:37
bardzi fajne szkoda ze nie ma zdjecia
TyTaN 23.05.2010 22:10
ja to robię ale z karczkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat