Przekładaniec Mięsno Warzywny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • marchewka

    4
  • seler

    Połówka
  • ziemniaki

    750g
  • por

    1
  • natka pietruszki

    1
  • oliwa

    3 Łyżki
  • kapusta włoska

    1 średnia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę, marchew, seler i ziemniaki obrać, seler oczyścić. Cebulę i por pokroić w krążki, ziemniaki w kostkę. Liście pietruszki oskubać. Kapustę podzielić na ćwiartki i pokroić w paski, usunąć głąb.

Oliwę wlać do garnka. Mięso, warzywa, ziemniaki i natkę pietruszki układać warstwowo. Każdą warstwę doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.

Dolać bulion, gotować 80 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 10.06.2011 16:15
może bym i spróbowała
szajba2 07.06.2011 17:13
fajnie przełożone
kielcok1 16.05.2011 16:53
niezły przekładaniec
marenka 27.09.2010 16:16
Super
buksiak12 25.08.2010 15:27
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 10:00
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:32
warto wypróbować
Monika192 04.07.2010 15:46
Ciekawy przepis
iwa643 28.05.2010 07:37
bardzi fajne szkoda ze nie ma zdjecia
TyTaN 23.05.2010 22:10
ja to robię ale z karczkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat