przekladaniec

przekladaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    4 sztuki
  • gęsta śmietana

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyczeczki
  • mleko

    0,5 litr
  • kasza manna

    1/3 szklanki
  • masło

    0,5 kostki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania przekladaniec

Ze wszystkich składników na ciasto zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na 2 godziny. Następnie podzielić je na 3 jednakowe części i upiec oddzielnie 3 placki na papierze do pieczenia.

Z mleka i kaszy ugotować gęstą masę. Po jej ostygnięciu zmiksować z masłem

Placki przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu polać polewą czekoladową

Ciasto jest najlepsze po dwóch dniach, wtedy staje się miekkie i delikatne :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

eliza135 11.09.2012 09:03
pyszne
ajres 22.11.2011 21:17
superowe
ajres 22.11.2011 21:17
superowe
ajres 22.11.2011 21:17
superowe
misia53 19.07.2011 13:39
pychotka
rakow2
rakow2 22.06.2011 17:49
ciasta to moja specjalność
Smakosz6 29.04.2011 12:51
mniam, mniam- muszę zrobić koniecznie dla mego męża:) będzie zachwycony, bo uwielbia takie wynalazki:)
Krzysztof42 24.11.2010 19:20
lubię sobie przełożyć
jolek9 21.07.2010 21:49
wygląda smacznie:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat