Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3 szklanki -
jajko
4 sztuki -
gęsta śmietana
4 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier puder
3/4 szklanki -
Soda oczyszczona Prymat
2 łyczeczki -
mleko
0,5 litr -
kasza manna
1/3 szklanki -
masło
0,5 kostki
Przepis i sposób przygotowania przekladaniec
Z mleka i kaszy ugotować gęstą masę. Po jej ostygnięciu zmiksować z masłem
Placki przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu polać polewą czekoladową
Ciasto jest najlepsze po dwóch dniach, wtedy staje się miekkie i delikatne :)
Komentarze (9)