Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekladaniec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 4 sztuki
gęsta śmietana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyczeczki
mleko 0,5 litr
kasza manna 1/3 szklanki
masło 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: przekladaniec

Ze wszystkich składników na ciasto zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na 2 godziny. Następnie podzielić je na 3 jednakowe części i upiec oddzielnie 3 placki na papierze do pieczenia.

Z mleka i kaszy ugotować gęstą masę. Po jej ostygnięciu zmiksować z masłem

Placki przełożyć przygotowanym kremem. Na wierzchu polać polewą czekoladową

Ciasto jest najlepsze po dwóch dniach, wtedy staje się miekkie i delikatne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 11.09.2012 09:03
pyszne
ajres 22.11.2011 21:17
superowe
ajres 22.11.2011 21:17
superowe
ajres 22.11.2011 21:17
superowe
misia53 19.07.2011 13:39
pychotka
rakow2
rakow2 22.06.2011 17:49
ciasta to moja specjalność
Smakosz6 29.04.2011 12:51
mniam, mniam- muszę zrobić koniecznie dla mego męża:) będzie zachwycony, bo uwielbia takie wynalazki:)
Krzysztof42 24.11.2010 19:20
lubię sobie przełożyć
jolek9 21.07.2010 21:49
wygląda smacznie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak