Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto
mąka pszenna 4 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 6 sztuk
margaryna 30 dag
aromat waniliowy 2-3 kropli
cytryna 0,5 sztuki
spirytus 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
gorzkie kakao 3 łyżeczki
Składniki na masę
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 1/2 litra
cukier 3-4 łyżek
serek homogenizowany 2 opakowania
Składniki na polewę
gorzka czekolada 20 dag
mleko 10 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do formy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

W naczyniu roztop margarynę z cukrem, przestudź. Ucierając dodawaj kolejno po jednym jajku na z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlej do masy. Dodaj proszek do pieczenia i aromat waniliowy wszystko dobrze wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao. Oba ciasta dobrze rozsmaruj na blachach wysmarowanych i wysypanych bułką tartą . Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, ostudź. Następnie
utrzeć go z serkami homogenizowanymi i rozsmaruj na cienkim cieście, przykryj jasnym.
Czekoladę pokruszyć i stopić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Ciepłą polewą udekoruj ciasto poczekaj aż wystygnie i wstaw do lodówki na około 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.05.2013 19:57
pysznosci super
Ela15 29.04.2013 19:57
rewelacyjne ciacho
Dorian 04.03.2013 08:30
pyszny pomysl na ciasto
sara1 18.01.2013 15:37
fajne ciasto
agnieszka214 06.01.2013 15:33
lubie takei placuszki szkoda ze nei ma zdjecia
Milena87 05.01.2013 12:13
Pyszny placek, już sobie wyobrażam jak wygląda, a jak musi smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak