Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska ze śledziem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 10 szt
ogórki konserwowe 4 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
groszek konserwowy 5 łyżek
sól
majonez tradycyjny
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska ze śledziem

Matiasy wymoczyć w mleku, odsączyć. Cebulę posiekać, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć. Dodać majonez oraz sól i pieprz, wymieszać. Jajka przekroić na pół, odciąć końcówkę jajka. Matiasy owijać wokół jajka, spiąć wykałaczką. Na wierzch ułożyć przygotowaną sałatkę, a dookoła posypać groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.01.2014 10:45
super śledzik
kate.500 03.01.2014 08:06
pysznie wyglada
Wojt@s
Wojt@s 11.10.2013 09:50
niezły przepis
olkaaa 29.12.2012 13:39
fajny pomysł
MAR3STA 28.12.2012 18:45
popieram, taki przepis przyda się na sylwestra
alaaa 27.12.2012 18:22
fajny śledzik na sylwestra
adelajda 25.12.2012 19:50
lubię śledzie w każdej postaci !
Konczi 25.12.2012 18:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak