Przekąska z szynką szwarcwaldzką i śliwką suszoną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    0,5 opakowania
  • szynka szwarcwaldzka

    6 plastrów
  • śliwka suszona

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów. Na każdy ułożyć plaster szyki, śliwkę i zawinąć. Ciasto wysmarować z góry roztrzepanym jajkiem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąski, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni około 15 minut. Gotowe podawać z dowolnym dipem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ssylwiaa 15.08.2013 17:15
dobra przekąska na imprezę ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat