Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z serka wiejskiego z rzodkiewką i pomarańczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt mała
pomarańcza 1 szt
rzodkiewka 2 pęczki
sałata 1 główka
serek wiejski 220 g
szczypiorek posiekany 4 łyżki
sos
sok z cytryny 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
miód płynny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z serka wiejskiego z rzodkiewką i pomarańczą

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Pomarańcz obieramy ze skóry, dzielimy na plasterki i każdy kroimy na trzy kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy serek wiejski. Z przygotowanych skałdników przygotowujemy sos i polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak