Przekąska z pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • cebula

  • por

  • olej

    2 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

  • sól, pieprz

  • pieczywo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ieczarki obieramy ze skórki, kroimy drobno lub ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Rozgrzewamy oliwę i smażymy/dusimy pieczarki z cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu wyparowania wody. Studzimy.
Por i kawałek papryki kroimy drobno i mieszamy z pieczarkami.
Już w tej postaci przekąska jest pyszna, ale możemy zaostrzyć jej smak dodając musztardy (ilość dowolna : od łyżeczki po łyżkę).
Podajemy z ulubionym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 23.11.2011 11:29
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat