Przekąska z paluszków surimi.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki surimi

    10 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
  • kukurydza w puszce

    5 łyżek
  • ogórek zielony

    1 szt
  • makaron ryżowy

    100 g
  • koperek

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron i jaja ugotować.
Przestudzić i drobno pokroić.
Dodać pokrojone w kostkę paluszki i zielonego ogórka.
Na koniec kukurydzę i bardzo drobno posiekany koperek.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać jogurt i wszystko dokładnie delikatnie wymieszać.
Podawać w pucharkach :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 16.06.2014 16:58
Super sałatka :)))
Smaczna_B 15.06.2014 17:42
lubię paluszki krabowe , bardzo fajna przystawka
Jodaj 07.06.2014 11:35
bardzo fajna ta przekąska :)
kuklik 05.06.2014 18:09
smakowite danie
Grazyna0211 05.06.2014 11:25
świetna przekąska
IZABELA29 05.06.2014 08:39
cudne zdjęcia masz
jasiek 04.06.2014 23:01
pomysłowe podanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat