Przekąska z nadzianych wrapów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    5
  • piersi z kurczaka

    2
  • sól

  • pieprz

  • kapusta pekińska

    5 liści
  • avocado

    0,5 sztuki
  • ser hochland

    10 plasterków
  • szynka

    10 plasterków
  • majonez

  • ketchup

  • Papryka ostra mielona Prymat

    (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przekąska z nadzianych wrapów foto
Mięsko z kurczaka oczyszczam, kroję w paseczki. Wrzucam do miski, wlewam 3 łyżki oleju, dosypuję sól, pieprz i paprykę wędzoną i mieszam. Odstawiam do lodówki na 1-2h. Następnie wrzucam na patelnie i smażę do ścięcia mięsa.
Krok 2 - Przekąska z nadzianych wrapów foto
Wrapa smaruję najpierw ketchupem i majonezem (paski wzdłuż). Awokado obieram i kroję w paski. Układam w linii pionowej na brzegu placka-wrapa. obok mięso. Rozkładam liść kapusty pekińskiej, 2 plasterki sera i dwa szynki. Szynkę można zastąpić np salami. Lub zrobić kilka odmian wrapów.
Krok 3 - Przekąska z nadzianych wrapów foto
Całość solidnie i mocno zaciskam i zwijam. Zapiekam w piecu jakieś 10-15 minut w temperaturze 180c.
Krok 4 - Przekąska z nadzianych wrapów foto
Po wyjęciu każdego zwiniętego wrapa dzielę i kroję na 4 części. Każdą część przebijam wykałaczką. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 28.04.2014 12:13
ekstra na party
wyattearp 05.09.2013 13:48
smaczne !!!!!!!!!
katarzynagotuje 04.09.2013 21:26
Lubie takie przekąsk;)
teresa18 04.09.2013 19:58
swietna kanapka
Kamil 04.09.2013 19:05
Na prawdę ekstra sprawa :)
dziewczyna_z_kodeksem 04.09.2013 18:48
to absolutnie moje smaki, uwielbiam wszystko co zawijane
Marta1986 04.09.2013 18:27
pyszności mniam
iwi 04.09.2013 18:13
Smaczna przekąska
artur7 04.09.2013 17:48
z avocado fajne
Megg 04.09.2013 17:44
rewelacyjna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat