Przekąska z łososiem marynowanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 opakowanie
  • łosoś filet

    20 dag marynowany
  • twaróg

    40 dag
  • koperek

    2 łyżka
  • jogurt naturalny

    4 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dużym krążkiem do dekoracji potraw lub zwykłą szklanką z ostrymi krawędziami wycinamy kółka z ciasta francuskiego.

Na środku 2/3 dużych kółek wycinamy kieliszkiem lub małym krążkiem do dekoracji mniejsze kółeczka.

Pełne kółka smarujemy rozkłóconym jajkiem i na każdym z nich układamy po 2 kółka z dziurkami- każde z nich także smarujemy jajkiem.

Pieczemy około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia.

Marynowanego łososia drobno siekamy.

Do serka dodajemy jogurt naturalny, łososia oraz drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Serkiem faszerujemy kominki z ciasta francuskiego.

Przybieramy odrobiną koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 17.11.2015 14:13
ciekawa przekąska
msmariusz 20.05.2014 23:33
przepis interesujący do wypróbowania
sylwia_sl 19.05.2014 17:18
Pomysłowo podana przekąska :)
Christopher 19.05.2014 16:35
Smaczne to vol-au-vent.
everay 19.05.2014 11:16
pyszności :)
Ania321 19.05.2014 10:24
ale bym sobie zjadła :)
Kuchenka 19.05.2014 09:38
rewelacyjne
Wiktoria29 19.05.2014 09:10
super pomysł
Ola1984 19.05.2014 07:45
Idealne połączenie smaków :)
Agnieszka-87-25 19.05.2014 07:34
dobre musi być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat