Przekąska z jajem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledz w occie

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 strąka
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • koperek

    kilka gałązek
  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • sałata

  • sól

    do smaku:
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • wafle ryżowe

    8 (cienkie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 podwójny filet śledziowy z zalewy octowej obrałam ze skóry, osączyłam na ręczniku papierowym i pokroiłam w kostkę. Dodałam pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Także z kostkę pokroiłam cebulę i jabłko z czerwoną skórką, wymieszałam je z sokiem z cytryny a po chwili dodałam do sałatki.. Dosypałam ok. 3 łyżek posiekanej zieleniny i jogurt. Doprawiłam pieprzem ziołowym i odrobiną soli. Ugotowane i wystudzone jajka obrałam ze skorupek. Specjalnym nożykiem o ostrzu w kształcie litery V nacięłam każde dookoła i rozdzieliłam na połówki. Na wafle nałożyłam sałatkę i po połówce jajka. Każde jajo oprószyłam papryką a całość ozdobiłam listkami natki. Podałam na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.04.2016 12:46
super podane
pestka 11.03.2016 10:05
smaczna i pięknie podana
ben-ka 05.11.2015 08:31
Bardzo mi się podoba podanie sałatki.
SmacznaPyza 04.12.2013 19:07
fajnie, że się podoba :)
marzencia2007 03.12.2013 22:22
ale bosko sie prezentuje na pewno dobrze smakuje
fasola 21.07.2012 21:00
ciekawa przekąska, warta wypróbowania
Anna133 30.03.2012 19:36
wygląda to jak lilie wodne , ślicznie
Katarzyna156 21.03.2012 10:39
przepięknie
sara1 20.03.2012 07:45
ślicznie wygląda ta przekąska i jest idealna na zbliżające się święta, nie dość że smaczna to jeszcze ozdoba stołu, 2 w jednym jest trendy, suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper
Misia90 03.09.2011 21:09
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat