Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z ciasta francuskiego i jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
ciasto francuskie 1 op
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z ciasta francuskiego i jajek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko pokroić na 4 plasterki. Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wyciąć 20 kółek. Każde kółko posypać delikatnie pieprzem i położyć plasterek jajka. Piec 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Podawać z majonezem lub innym ulubionym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.01.2017 21:40
Dobra przekąska.
adelajda 11.01.2017 19:04
fajna propozycja
Wacław 11.01.2017 18:29
pyszna propozycja :-)
Smaczna_B 11.01.2017 16:30
ŚWIETNY PRZEPIS!
Laila2786 11.01.2017 16:05
rewelacyjna przekąska
Agnieszka-87-25 11.01.2017 15:51
pomysłowe są
w mojej kuchni 11.01.2017 15:33
warto zrobić i zjeść
molanka 11.01.2017 13:45
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak