Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przegrzebki karmelizowane

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przegrzebki 18 szt
sok z limetki 2 łyżki
olej sojowy 1 łyżka
cukier trzcinowy 3 łyżeczki
sos rybny 1 łyżeczka
sos sojowy jasny 1 łyżeczka
papryczka chili 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
mięta 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebki karmelizowane

Na patelni rozgrzałem olej sojowy, dodałem pokrojoną suszoną papryczkę chili. Wlałem sosy: rybny i sojowy oraz sok z cytryny. Wymieszałem, wsypałem cukier. Wszystko smażyłem ok. 1 minuty na mocnym ogniu. Na tak przygotowany sos włożyłem przegrzebki, które smażyłem na mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Przełożyłem na talerz wyłożony posiekanym szczypiorkiem i pociętą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 12.05.2015 23:20
bardzo fajna propozycja,takich jeszcze nie jadłam
Kolorowa 12.05.2015 19:55
Ładna kompozycja na talerzu.
norweska20 12.05.2015 12:10
wyglądają bardzo kusząco
mirosława4 12.05.2015 11:29
apetyczne :)
Kuchnia Marty 12.05.2015 10:24
Idealne przegrzebki! Chętnie bym zjadła - super przepis
jasiek 12.05.2015 09:05
apetycznie wyglądają
Futka 12.05.2015 08:37
Cudna i bardzo smaczna propozycja :D
aginaa 12.05.2015 08:32
mmm ale bym zjadla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak