Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
3 kg żółte -
żółta papryka
2 kg -
marchew
1 kg -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku -
Pieprz biały mielony Prymat
mielony -
czosnek
duża główka -
cukier
-
ocet jabłkowy
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przecier z żółtych warzyw - do słoików
* Przecier może być bazą sosu do pizzy, zapiekanek, spaghetti albo zup - świetnie sprawdzi się rozcieńczony dobrym esencjonalnym rosołem (z dodatkiem grzanek, ryżu czy makaronu) lub jako dopełnienie klasycznej kartoflanki.
Komentarze (1)