przecier z pieczonych jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    20 dag
  • skórka cytrynowa

    troche
  • cukier

    3 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i upiec w średnio nagrzanym piecu uważając, aby skórka nie rumieniła się. Miękkie jabłka przetrzeć przez sito drewnianą łyżką i podać gorące do spożycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.07.2013 17:56
robiłam już ten przecier

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat