Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z dyni

Dynię kroimy w kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przykrywamy drugim arkuszem papieru żeby dynia się nie spaliła. Wstawiamy do nagrzanego pieca do 180°C i pieczemy aż dynia będzie miękka.

Tak przygotowaną dynię miksujemy blenderem i przekladamy do słoików.

Zakręcamy i pasteryzujemy około 10min.
Dynia tak przygotowana nadaje się do przygotowywania zup,do ciast,mufinek ,ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.09.2013 02:15
idealny na zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak