Przecier z dyni

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    1 kg
  • cukier

    2-3 szkl.
  • sok z cytryny

  • Cynamon mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Goździki całe Prymat

    8-12 szt.
  • Imbir mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczony miąższ z dyni pokroić w dużą kostkę, wymieszać z cukrem. Gotować na średnim ogniu z odrobina wody, aż się lekko rozgotuje. Dodać przyprawy i zakwasić do smaku. Nałożyć do słoików i pasteryzować około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anoosia 15.07.2011 11:54
bardzo fajnie wygląda, ciekawe jak smakuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat