Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy z bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory Lima 5 kilogram
sól 2 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuka
ziele angielskie 5 sztuka
pieprz w ziarnach 5 sztuka
cukier do smaku
bazylia świeża 1/2 pęczek
oliwa 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy z bazylią

Pomidory sparzyć, zahartować i obrać ze skórki. Zmiksować blenderem. Gotować z przyprawami i posiekaną bazylią około 40 minut, na małym ogniu. Wyciągnąć ziarna pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe. Gorący przecier przelać do wyparzonych słoików, na wierzch dodać po 1/2 łyżki oliwy. Zakręcić i pasteryzować 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.02.2014 07:18
domowy najlepszy nie ma co :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak