Przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 kg
  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, pokroić, rozgotować w rondlu a nastepnie przetrzeć przez sito. Przecier zagotować, dodać sól i cukier. Gorącym przecierem napełnić słoiki, zakrecić zakrętki i pasteryzować 20 minut w temp. 90 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 11.04.2013 15:54
świetny przepis
m1monika 15.03.2012 14:19
nie ma to jak swój przecier :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat