Przepis i sposób przygotowania na: Prosty ucierany makowiec
Polewa: z pokruszonej czekolady i śmietany ucieramy na parze polewę, polewamy nią ostudzone ciasto.
mak | 1/3 szklanki |
mleko | 3/4 szklanki |
masło miękkie | 20 dag |
skórka starta z pomarańcz | 1 łyżka |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
mąka tortowa | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
sok pomarańczowy | 0,5 szklanki |
gorzka czekolada | 15 dag |
śmietana 30% | 0,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: