Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty sos z mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 szklanka
cebula 1 sztuka
serek topiony 3 sztuka
serek mascarpone 2 łyżka
olej roślinny 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty sos z mascarpone

Białą cebulę bardzo drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy do niego wcześniej oczyszczone i przecięte na cztery kurki. Gdy zrobią się złociste dodajemy cebulę i podsmażamy aż cebula będzie miękka. Gdy tak się stanie do składników dodajemy serki topione (najlepiej śmietankowe) i serek mascarpone. Czekamy aż się rozpuszczą i połączą z resztą. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym sosem polewamy wszelkiego rodzaju mięsa czy wędliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.06.2014 17:38
oryginalny pomysł
DorotaZ 19.02.2014 20:49
Znakomity sos:)
patryska76 19.02.2014 19:44
Bardzo przydatny przepis ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak