Proste desery lodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mascarpone

    250 gram
  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • dżem

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek mascarpone miksujemy z cukem pudrem. Słodką śmietanę 30% miksujemy w osobnym naczyniu na puszystą pianę. Zmiksowany serek łączymy z ubitą śmietaną bardzo dokładnie ( w razie potrzeby dodać cukru). Na dno plastikowych pojemniczków (np po śmietanie lub jogurtach) układamy 1-2 łyżeczki dżemu, a następnie zalewamy śmietaną zmieszaną z serkiem i wstawiamy na 1,5h do zamrażalki. Po zamrożeniu wyjmujemy deser z pojemniczka na talerz i podajemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 30.01.2014 16:19
Przepyszny deser:)
caralajna 04.03.2013 07:03
ciekawy deser, trochę kaloryczny ale pewnie smaczny
kupiska 22.05.2012 13:28
ciekawy pomysł na fajny deser lodowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat