Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta surówka z aksamitnym sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 małej główki
pomidor malinowy 1 duży
ogórki kwaszone 1 duży
szalotka 1 szt
oliwa 50 ml
ocet balsamiczny 20 ml (z figą)
majonez 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta surówka z aksamitnym sosem

Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze części.

Szalotkę kroimy w cienkie piórka.

Z pomidora usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w paski.

Ogórka obieramy, kroimy w półtalarki.

Warzywa mieszamy.

Oliwę, majonez, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy solą. Polewamy warzywa. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.07.2016 21:58
prosta i pyszna
benka 08.07.2016 18:16
Smakowita :)
Agnieszka-87-25 08.07.2016 14:48
apetyczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak