Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta surówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta surówka

Kapustę pekińską kroimy w cieniutkie paski. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę kroimy w paski. Wszystkie składniki dajemy do miski, posypujemy je drobno pokrojoną natką pietruszki i zalewamy sosem z oliwy z oliwek, cukru i musztardy. Doprawiamy sola i pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.01.2013 08:45
prosta, ale bardzo fajna
IwonaKa 14.01.2013 18:30
smaczna,lubię surówki z kapusty pekińskiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak