Prosta sałata olejowo- octowa

Prosta sałata olejowo- octowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1/2 sztuka
  • cebula biała

    1/2 sztuka
  • olej lniany

    2 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej

    1 bazyliowy
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Prosta sałata olejowo- octowa

Sałatę lodową rwiemy na małe części. Cebulę obieramy ze skórki, przecinamy na pół i siekamy w cienkie pół talarki. W osobnej misce przygotowujemy zalewę (sos). Mieszamy ze sobą olej lniany, olej bazyliowy, ocet balsamiczny oraz cukier. Tak połączonymi składnikami zalewamy sałatę.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.Chłodzimy w,lodówce przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat