Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta budyniowa owsianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 3 czubate łyżki
woda 2/3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
budynie śmietnkowe 1 łyżka
miód do smaku - u mnie 2 łyżeczki lipowego
ananas w puszce 1 plaster
Dodatki: musli, żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta budyniowa owsianka

W małym garnuszku z grubszym dnem zagotowujemy wodę, wsypujemy płatki i gotujemy do ich napęcznienia.

W 1/2 szklanki mleka rozrabiamy dokładnie łyżkę budyniu, wlewamy do płatków (od razu dodając również miód). Gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając.

Budyniową owsiankę przelewamy do miseczki. Podajemy z pokrojonym w ćwiartki plastrem ananasa. Po wierzchu sypiemy musli i żurawiną (ilość według upodobań).

Podajemy. Tak przygotowana owsianka smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak