Prosciutto z melonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • melon miodowy

    duży
  • szynka parmeńska

    12 plastrów
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Melona umyłem, osuszyłem, włożyłem go na kilka godzin do lodówki.
Przekroiłem na połowę, usunąłem pestki. Pokroiłem połówki na sześć cząstek, z każdej ściąłem skórkę. Na półmisku ułożyłem na przemian cząstki melona i plasterki szynki. Posypałem pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 16.02.2015 13:33
apetyczne danie :)
molanka 16.02.2015 12:12
ciekawy pomysł
anilewe13 16.02.2015 11:00
wygląda apetycznie
jasiek 16.02.2015 10:37
pyszna przekąska
kasiaw 16.02.2015 10:13
oj musi być naprawdę pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat