Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prażone jabłka na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 0,5 szt
woda 0,5 szkl
cynamon Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: prażone jabłka na zimę

Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, zasypujemy cynamonem. Do garnka wlewamy wodę, sok z połowy cytryny, cukier oraz jabłka. Prażymy wszystko około 20 minut. Tak przygotowane jabłka przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.07.2016 21:59
jemy namiętnie :)
tobi1989 20.07.2016 10:08
Wspaniały pomysł :)
Habibi 18.07.2016 16:56
uwielbiam prażone jabłka i nie ma roku, abym ich nie robiła w dużej ilości :)
dodi 18.07.2016 15:19
pyszne jabłka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak