Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone domowe jabłka do ciast i deserów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
masło 1 łyżka
cukier kandyzowany 1 garść
przyprawy 1 do ciast i deserów

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone domowe jabłka do ciast i deserów

Kroki postępowania

1
Jest to prosty sposób na zrobienie domowych prażonych jabłek .
Są pyszne mozna je przechowywać w lodówce kilka dni , bądż gorące włożyć do słoika i trzymać w lodówce również ,ale juz dłuzej można .
Jabłka obieramy i kroimy w kawałki nie muszą być symetryczne .
Do garnka z nie przywieralną powłoką wkładamy masło ,jabłka i cukier kandyzowany .
Krok 1 - Prażone domowe jabłka do ciast i deserów foto
2
Następnie doprawiamy przyprawą , jest to mieszanka z kardamonem ,cukrem , cynamonem i wanilią .
Dusimy na dużym ogniu cały czas mieszając .
Krok 2 - Prażone domowe jabłka do ciast i deserów foto
3
Jabłka muszą być całkowicie odparowane z soku ,lekko się rozpadać , ma być widać kawałki ,część bedzie rozgotowana ,ale o to chodzi .
Krok 3 - Prażone domowe jabłka do ciast i deserów foto
4
Gotowe ,są idealne do naleśników , rogalików ,pierożków na słodko .
Krok 4 - Prażone domowe jabłka do ciast i deserów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 17.01.2014 16:44
domowe najlepsze!
Anna133 17.01.2014 16:34
nie ma jak domowe ,choć jak czasu brak mozna sięgnąć po sklepowe
Joannasz3190 17.01.2014 15:04
Pyszności :)
Anna133 17.01.2014 14:20
Za chwile podam przepis na genialne rogaliki właśnie z takimi jabłuszkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak