Prawie że flaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    4 sztuki
  • udko

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • pietruszki

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • masła

    2 łyżki
  • mąki

    2 łyżki
  • majeranek

    naleśniki .
  • papryka ostra mielona

    sól pieprz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać wodą , zagotować z dodatkiem vegety ok. 20min . Mięso wyjąć obrać pokroić albo rozdrobnić palcami , wrzucić do rosołu . Marchew i pietruszkę obrać, umyć , zetrzeć na tarce o dużych otworach dodać do zupy razem z drobno pokrojonym porem . Chwilę gotować . Dodać majeranek i zasmażkę zrobioną z masła mąki, doprawić przyprawami do smaku. Na talerzu położyć pokrojony makaron z naleśników zalać gorącą zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 29.06.2011 21:39
fajny pomysł
misia53 22.11.2010 19:38
Zamiast kaczki , gotuj flaczki !!!! Pycha!
Wojtek8 09.11.2010 11:15
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat