Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawie że flaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 4 sztuki
udko 1 sztuka
marchew 3 sztuki
pietruszki 2 sztuki
por 1 sztuka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
masła 2 łyżki
mąki 2 łyżki
majeranek naleśniki .
Papryka ostra mielona Prymat sól pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Prawie że flaczki

Mięso umyć, zalać wodą , zagotować z dodatkiem vegety ok. 20min . Mięso wyjąć obrać pokroić albo rozdrobnić palcami , wrzucić do rosołu . Marchew i pietruszkę obrać, umyć , zetrzeć na tarce o dużych otworach dodać do zupy razem z drobno pokrojonym porem . Chwilę gotować . Dodać majeranek i zasmażkę zrobioną z masła mąki, doprawić przyprawami do smaku. Na talerzu położyć pokrojony makaron z naleśników zalać gorącą zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 29.06.2011 21:39
fajny pomysł
misia53 22.11.2010 19:38
Zamiast kaczki , gotuj flaczki !!!! Pycha!
Wojtek8 09.11.2010 11:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak