Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Praliny piernikowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piernik 500 gram
skórka kandyzowana z cytryny 80 gram
żurawina 50 gram
krem ajerkowaniowy fix 1 szt
mleko 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Praliny piernikowe

Kroki postępowania

1
Mając niezbyt udanego piernika można go doskonale wykorzystać. Wystarczy go skruszyć w rękach, dodać kandyzowaną skórkę cytryny(polecam tą wykonaną w domu, przepis u mnie na profilu) oraz żurawiny.
Krok 1 - Praliny piernikowe foto
2
Dalszym krokiem jest wykonanie wg zamieszczonej informacji na fixie kremu ajerkoniakowego. Dokładamy go do piernika i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Praliny piernikowe foto
3
Z powstałej masy robimy kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Krok 3 - Praliny piernikowe foto
4
Ostatnia faza polega na obtoczeniu pralinek w dowolnie wybranej posypce np czekoladowej, kolorowej lub w wiórkach kokosowych. Ja jedna dla podkreślenia smaku , pralinki obtaczam w poruszonym pierniku.
Polecam!
Krok 4 - Praliny piernikowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 03.02.2014 13:17
bardzo ciekawa propozycja
Magda24 03.02.2014 12:07
smaczne praliny
Rafał10 03.02.2014 11:02
takie pralinki muszą być pyszne!!!
dwa pokoje z kuchnią 03.02.2014 08:27
fajny przepis
adelajda 03.02.2014 07:47
na pewno pycha
Wiesława1 03.02.2014 07:11
hmmm muszą być pyszne
Konczi 03.02.2014 06:49
ehhh zostaje tylko popatrzeć :) częstuję się jednym i zostawiam smaczne :)
gosia1988 03.02.2014 06:42
muszę wypróbować :)
patryska76 03.02.2014 06:13
Pycha! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak