Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Praliny a'la bounty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 250 gram
margaryna 70 gram
cukier puder 70 gram
czekolada deserowa 100 gram
śmietana 30% 2 łyżki do czekolady
śmietanka kremowa 100 ml do masy kokosowej

Przepis i sposób przygotowania na: Praliny a'la bounty

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy w kremowej śmietance.Nie wolno zagotować masy!!!
Krok 1 - Praliny a'la bounty foto
2
Dosypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy.Wyłączamy ogień i wrzucamy wiórki kokosowe.Mieszamy.
Krok 2 - Praliny a'la bounty foto
3
Kiedy masa kokosowa przestygnie , formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy je na kilka minut do zamrażarki , aby łatwiej było je obtaczać w czekoladzie.
Krok 3 - Praliny a'la bounty foto
4
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z śmietanką 30 % i kolejno każdą kulkę kokosową dokładnie obtaczamy. Odstawiamy nasze bounty do lodówki na 2 godzinki.
Smacznego!
Krok 4 - Praliny a'la bounty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 03.02.2014 07:40
Super słodkości;)
Milka100 03.02.2014 07:34
paluszki lizać
gosia1988 03.02.2014 06:34
pyszności :)
patryska76 03.02.2014 06:13
Z pewnością rozpływają się w ustach ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak