Praliny a'la bounty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    250 gram
  • margaryna

    70 gram
  • cukier puder

    70 gram
  • czekolada deserowa

    100 gram
  • śmietana 30%

    2 łyżki do czekolady
  • śmietanka kremowa

    100 ml do masy kokosowej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Praliny a'la bounty foto
Margarynę rozpuszczamy w kremowej śmietance.Nie wolno zagotować masy!!!
Krok 2 - Praliny a'la bounty foto
Dosypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy.Wyłączamy ogień i wrzucamy wiórki kokosowe.Mieszamy.
Krok 3 - Praliny a'la bounty foto
Kiedy masa kokosowa przestygnie , formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Wkładamy je na kilka minut do zamrażarki , aby łatwiej było je obtaczać w czekoladzie.
Krok 4 - Praliny a'la bounty foto
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z śmietanką 30 % i kolejno każdą kulkę kokosową dokładnie obtaczamy. Odstawiamy nasze bounty do lodówki na 2 godzinki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 03.02.2014 07:40
Super słodkości;)
Milka100 03.02.2014 07:34
paluszki lizać
gosia1988 03.02.2014 06:34
pyszności :)
patryska76 03.02.2014 06:13
Z pewnością rozpływają się w ustach ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat