Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki z galaretką Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 szt
biała czekolada 1 szt
gorąca woda 350 ml
galaretka cytrynowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki z galaretką Zewy

Galaretkę rozpuścić z miseczce lub innym naczyniu i wystudzić.
Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Czekolady rozpuścić ( białą i gorzką ) w kapieli wodnej w dwóch naczyniach.
Jedną foremkę wysmarować ciemną czekoladą a drugą białą.
Foremki wstawić do lodówki.
Gdy czekolada sie zetnie ponownie wysmarować foremki tylko ciemną czekoladą i ponownie włożyć je do lodówki.
Gdy czekolada się zetnie napełnić wgłębienia do 3/4 wysokości galaretką i ponownie włożyć foremki do lodówki.
Gdy galaretka dobrze się zetnie wypełnić wgłębienia ciemną czekoladą i oczywiście znów włożyć formy do lodówki.
Po około 30 minutach delikatnie wyjąć pralinki z foremek i usunąć ewentualnie wystające elementy czekolady.
Pralinki udekorować roztopioną czekoladą ( jsen ciemną a ciemne jasną ).
Zapakować dekoracyjnie i dać komuś w prezencie lub zjeść na deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 11.02.2018 13:44
Jakie piękne pralinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak