Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pożywna zupa chlebowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
1 sztuka
smalec
2 łyżki
chrzan
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
gałka muszkatałowa
do smaku
pieczywo czerstwe
250 g
bulion
1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa chlebowa

Cebulę obrać i pokroić w cieńkie plasterki. Pieczywo pokroić w grubą kostkę.
Smalec podgrzaćw garnku, zeszklić na nim cebule Zalać bulionem. Dodać do bulionu pokrojone pieczywo, chrzan i liść laurowy. Gotować ok. 30 min. od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć liść laurowy, dobrze rozbić trzepaczką zupę, albo rozbićmikserem. Dodać drobno pokrojoną natkę. Doprawić zupę solą, pieprzem i gałką muszkatałwą. Podawać przybranakilkoma grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak