Pożywna zupa

Pożywna zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3
  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • olej

  • sól

  • przecier pomidorowy

  • pieprz

  • papryka mielona

    1
  • bulion

    1 litr
  • natka

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pożywna zupa

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso, smażyć 3 minuty, dodać pokrojone ziemniaki i cebule, razem smażyć jeszcze 3 minuty. Dodać posiekaną paprykę, zalać bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym. Zmniejszyć gaz, gotować 15 min pod przykryciem. Doprawić solą, pieprzem, papryką, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat