Pożywna zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3
  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • olej

  • sól

  • przecier pomidorowy

  • pieprz

  • papryka mielona

    1
  • bulion

    1 litr
  • natka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso, smażyć 3 minuty, dodać pokrojone ziemniaki i cebule, razem smażyć jeszcze 3 minuty. Dodać posiekaną paprykę, zalać bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym. Zmniejszyć gaz, gotować 15 min pod przykryciem. Doprawić solą, pieprzem, papryką, posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat