Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poznańskie pyzy z sosem myśliwskim

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
ogórek konserwowy Smak 6-8 szt
kiełbasa wiejska 3 szt
przecier pomidorowy 200 g
pomidory pelati 400 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cukier
Liść lubczyku suszony Prymat
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Poznańskie pyzy z sosem myśliwskim

W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy, gdy jest już ciepła dodajemy łyżkę masła. Cebule kroimy w piórka i szklimy na tłuszczu. Kiełbasy kroimy w słupki i dodajemy do cebuli. Przesmażamy. Ogórki kroimy w słupki. Do kiełbasy i cebuli dodajemy pomidory pellati i przecier pomidorowy. Dolewamy nieco wody tak, aby powstał gesty sos. Dodajemy pokrojone ogórki. Gotujemy razem około 10 minut. Doprawiamy do smaku, lubczykiem, ostra papryką, czarnym pieprzem, sola i cukrem. Pyzy gotujemy na parze. Polewamy obficie sosem, dekorujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.11.2014 17:30
smaczne danie
Kuchenka 28.11.2014 16:14
apetycznie wygląda
Ola1984 28.11.2014 14:34
Bardzo apetyczne danie.
gosia1988 28.11.2014 14:26
pyszne danie
IwonaDD 28.11.2014 14:09
wspaniałe danie
Wiktoria29 28.11.2014 13:52
super pomysł na obiad
mysza75 28.11.2014 11:04
bardzo lubię pyzy domowe, fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak