poziomki w kremie jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poziomki

    400 g
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min, następnie ogrzewać na małym ogniu do wrzenia. Ostudzić, wymieszać trzepaczką lub mikserem z jogurtem. Poziomki przebrać, umyć, osączyć, wyporcjować do kompotierek, zalać kremem jogurtowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat