Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe ze skórką pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
skórka z pomarańcz 2 sztuki
woda 1 szklanka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe ze skórką pomarańczy

Świeże owoce pomarańczy sparzyłam i obrałam ze skórek. Skórki drobno posiekałam nożem i wrzuciłam do wrzącej wody z cukrem. Smażyłam aż skórki zrobiły się szkliste. Śliwki po umyciu wydrylowałam z pestek i rozgotowałam w garnku. Dosypałam cukier. Na sam koniec dosypałam skórki pomarańczowe i dolałam syrop ,wymieszałam.Tak przygotowane powidła przekładałam do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 14.11.2013 20:09
z jakiej ilości cukru zrobić syrop do skórek a ile dosypać potem do powideł bo nie napisane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak